<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

A vagyonosak egy sor dologról gyökeresen másként gondolkodnak. Itt van az öt legfontosabb különbség.

Ha középosztálybeliként a mesésen gazdagokra gondolunk, jobb esetben az jut róluk az eszünkbe, hogy biztosan borzasztó keményen megdolgoztak a vagyonukért, rosszabb esetben pedig az, hogy biztosan csak örökölték, vagy csalással szerezték meg. Ami kevésbé jut eszünkbe, az a vagyonosodás mentális háttere: a gazdagok egészen másként viszonyulnak az élet alapvető dolgaihoz, és ez a gondolkodás az, ami valóban elengedhetetlen ahhoz, hogy sikert arassanak. Az Independent összeszedett öt fő vonást, melyben a milliomosok különböznek a középosztálybeliektől, és amelyek a siker kulcsát jelentik a számukra.

A vagyonosak jól érzik magukat a kényelmetlenségek közepette

Legtöbben csak kényelemre vágyunk fizikai, pénzügyi és érzelmi értelemben is, ám a világ leggazdagabbjai megtanulták, hogyan kell jól érezni magukat a legnagyobb kényelmetlenségek közepette is. Sőt, ők azt is tudják, hogy a komfort hajszolása könnyedén elszabotálja az igazán nagyra törő terveket. Éppen ezért a vagyonosak megtanulnak szembeszélben is érvényesülni, és sikeresen előre haladni a legnagyobb bizonytalanságok közepette. Hogy a hosszú távú céljaikat elérjék, olyan mentális keménységre kell szert tenniük, ami a negatív, cinikus környezetben is segít nekik érvényesülni, és elviselni az átmeneti fájdalmat a hosszú távú siker érdekében.

A vagyonosak a jövőről álmodnak

Talán észre sem vesszük, de folyamatosan nosztalgiázunk: arról beszélünk, hogy régen minden jobb volt (kivéve a kevertet, mert az régen is rossz volt). A könnyes szemmel való visszarévedés talán hordoz magában némi keserédes jó érzést, de valójában abszolút káros hozzáállás, ha sikeresek akarunk lenni. Senki sem fog győzni, ha úgy érzi, a legjobb napjai már elmúltak: ez csak önsajnálathoz vezet. A sikeresek nem is gondolkodnak így. Ők jövőközpontúak, és optimistán tekintenek az előttük álló útra. Folyamatosan terveznek, és bár az idő egy részét pont az veszi el, hogy megállapítsák, mi az, ami még biztos, hogy évekig nem fog összejönni, ez nem szegi kedvüket, mert tiszta vízió lebeg a szemük előtt – nem pedig fakó emlékek.

A vagyonosak sokkal magabiztosabbak

Ha van valami, ami tényleg mindig előkerül, amikor a milliomosokról van szó, az az, hogy arrogánsak és beképzeltek. Valójában végtelenül magabiztosak, amit az ebből fakadó tapasztalataik csak tovább erősítenek. A vagyonosak nem félnek akkor is magukra fogadni, ha minden ellenük szól, így ha nyernek, a sikerük kiegészül az „én megmondtam”-faktorral. Ha pedig veszítenek, nem törnek össze: biztosak abban, hogy tudnak majd tanulni a hibáikból, és a következő körben már az új tapasztalatokkal felvértezve tényleg sikert aratnak. Ez az a felfogás, ami lehetővé teszi, hogy rövid időn belül megduplázzák, megháromszorozzák az értéküket. Ahogy sikert sikerre halmoznak, elhiszik a mantrájukat, hogy bármire képesek, és ez önbeteljesítő jóslattá válik. Ez a magabiztosság és eltökéltség legmagasabb szintje – ez az, amit olyan könnyű összekeverni az arroganciával.

A vagyonosak hiszik, hogy a pénz a szabadság eszköze

A pénzfelhalmozást sokan egyszerű rongyrázásnak tartják. Az igaz, hogy a vagyon státusszal, a státusz pedig a legtöbbször luxussal jár, de akik milliókat csinálnak, azok ezt azért teszik, hogy elérjék a személyes szabadságukat. Az igazi szabadság ugyanis pénz nélkül – leszámítva mondjuk a társadalomból kivonulást – elérhetetlen. A középosztályt a munkáltató, a kormány, és megannyi körülmény választja el a szabadságtól: nehéz úgy kiálli az elveink mellett, hogyha folyamatosan a befizetendő számlákon jár az eszünk. A vagyonosak ugyanakkor megengedhetik maguknak, hogy felszólaljanak az elnyomás ellen, kivásárolják magukat az egészségtelen munkakörnyezetből, és a saját főnökük legyenek, tehát elérjék a valódi személyes szabadságot.

A vagyonosak kínos aprólékossággal választják meg a társaságukat

A műveltek a műveltek társaságát keresik, a sportosak a sportosakét, a vallásosak vallásosakkal szeretnek együtt lógni – a milliomosok pedig a milliomosokkal barátkoznak. Teljesen természetes, hogy a hasonló emberek vonzzák egymást, mégis, csak a gazdagokat szólják meg érte. A vagyonosak ráadásul a még náluk is vagyonosabbakkal szeretnek a leginkább barátkozni, mert a siker sikert vonz, és aki sikeresebb nálad, az kitágítja a gondolkodásod, a friss ötletek, új nézőpontok pedig jó eséllyel a bevételeid is megdobják.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.