2p

Az NMHH nyilvántartásba vette a filmügyi biztoshoz közelinek tartott médiacég pályázatát a zalai frekvenciára.

Heti ülésén helyi rádiós frekvenciákra érkezett pályázatok alaki érvényességéről, hálózatba kapcsolódásról és a budaörsi Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál támogatásáról is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. És helytelen termékmegjelenítés miatt bírsággal büntették az RTL Klubot.

A médiatanács döntése értelmében Andy Vajna újabb vidéki rádió kormánybotjához került közel. A Nagykanizsa 95,6 MHz helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárásában ugyanis elfogadták a Vajna strómancégének tartott dtm Media Hungary Kft. hiánypótlását, és nyilvántartásba vette a pályázót. Hasonlóan járt el a testület a Telkibánya 100,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a Médiahíd Kft.-vel is, amely egyedüliként nyújtott be pályázatot, és megfelelt az alaki vizsgálaton.

És megvan az időpont, amikortól Zala megye székhelye is vajnarádiós lehet. A Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft., valamint a Radio Plus Kft. közös kérelmére a tanács október 15-étől engedélyezte a Zalaegerszeg 95,1 MHz és a Budapest 96,4 MHz rádiós jogosultság hálózatba kapcsolódását, előbbi Egerszeg Rádió helyett 95,1 Rádió 1 néven folytatja a sugárzást.

Ha megnézné térképen is, hol kebelezte be eddig Vajna a vidéki rádiókat, ide kattintson.

De másról is döntöttek a médiatanács ülésén. Például arról, hogy az NMHH összesen 1,5 millió forint értékben jutalmat ajánl fel az október 18. és 21. között rendezett animációs fesztivál díjazottjai számára. Akik között ez szétoszlik:

  • a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díj,
  • a közönségszavazatok alapján a legnépszerűbb magyar film alkotójának járó Macskássy Gyula-díj,
  • valamint a gyermekközönség voksai alapján legnépszerűbb magyar meseanimációnak járó Csermák Tibor-díj

nyertesei.

A tanács összesen 400 ezer forint bírsággal sújtotta az RTL Klubot, mert a Bringasáv című műsor áprilisi és májusi adásainak hatósági ellenőrzésekor egyrészt indokolatlan hangsúlyt fektetett az egyik, áruhiteleket nyújtó pénzügyi intézet termékének bemutatására, másrészt a törvény szellemébe ütköző módon ösztönzött a támogató cég termékének megvásárlására.

via MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!