2010. május 11. 10:44

A német társaság keddi közleménye szerint a Mercedes, Smart és Maybach márkájú kocsikból összesen 102.100 darabot adtak el, ami 12,3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A Magyarországon 800 millió eurós beruházást végző cég márkái közül a legkelendőbb a Mercedes volt, amelynek újgenerációs, A és B osztályú modelljeit várhatóan a még épülő kecskeméti üzemben gyártják majd. A luxuskocsikból áprilisban világszerte 93.100 darab kelt el, 15,3 százalékkal több a tavalyinál. A növekedés motorja a szárnyaló kínai piac és a fellendülő amerikai kereslet.

Ugyanakkor a Smart városi kisautó népszerűsége tovább csökkent. Összesen 9.000 darab kel el a modellből, ami 11,4 százalékos csökkenés a tavaly áprilisihoz képest.

A Daimler a BMW után a világ második legnagyobb luxusautó-gyártója. A csoport tavaly 2,644 milliárd euró adózás utáni veszteséget szenvedett el. Egy évvel korábban még 1,414 milliárd euró nyereséget ért el a társaság.

A Daimler bevétele éves szinten 20 százalékkal 78,9 milliárd euróra csökkent 2009-ben. Összesen 1,6 millió járművet értékesített, félmillióval kevesebbet a 2008-ban eladott 2,1 milliónál.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.