TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Áremelésre készül az amerikai Chrysler autógyár a Japánból származó elektronikus alkatrészek szállításának akadozása miatt - közölte e társaság vezérigazgatója.

Sergio Marchionne - aki egyben a Chryslerben 30 százalékos tulajdonrésszel bíró olasz Fiat vezetője is - elmondta: arról még nem született döntés, hogy mely modellek árát emelik és mekkora mértékben. Ez az első negyedéves mérlegeredmények ismeretében válik világossá - tette hozzá.

Marchionne tájékoztatása szerint azokról az alkatrészekről van szó, amelyeket az autókba beépített rádióknál, és fedélzeti infokommunikációs eszközöknél használnak.

Az olasz vállalatvezető egy nemzetközi autóipari konferencián azt is elmondta, hogy a Fiat még tovább szeretné növelni részesedését az amerikai autógyárban, akár 51 százalék fölé is. Marchionne hétfőn jelentette be, hogy a Fiat 30 százalékra növeli részesedést a Chryslerben 25 százalékról. Ez már a második emelés az amerikai vállalatban, amelynek irányítását 2009-ben vette át az olasz, akkor 20 százalékot szerzett a Fiat, az idén januárban pedig további 5 százalékot.

A Chryslert a 2008-ban elmélyült gazdasági világválságban az amerikai és a kanadai kormányzat összesen 15,5 milliárd dolláros tőkeinjekciója mentette meg a teljes összeomlástól. A cég a Fiat vezetésével kezdett új fejezetet. Tavaly még veszteséggel zárt, az idén viszont már 200-500 millió dollár nyereséget érhet el a menedzsment számításai szerint.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.