2008. szeptember 25. 19:24

Az OMV tízmillió darab Mol-részvényre kötött eladási és visszavásárlási, úgynevezett repóügyletet, amelynek hatására átmenetileg csökkent a befolyása a társaságban - jelentette be az OMV a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

Az OMV a Bayerische Hypo- und Vereinsbank AG-vel kötött megállapodást a részvények eladásáról, amelyeket 2009. január 29-én vásárol vissza. A repóvevő ez idő alatt szabadon gyakorolhatja szavazati jogait a Mol-ban - áll az OMV tájékoztatójában. Az osztrák olajtársaság bejelentése szerint az ügyletet megelőzően 22 millió 179 ezer 489 Mol-részvénnyel rendelkezett, ez 12 millió 179 ezer 489 darabra csökkent.

Az OMV tájékoztatója utal arra, hogy a Mol alapszabálya szerint 10 százalék feletti szavazati jogot csak a magyar állam, vagy az állam tulajdonosi jogait megtestesítő intézmények gyakorolhatnak a társaságban, ennek megfelelően a jelen ügylet az OMV szavazati arányát nem érinti. Az OMV jelenleg, a részvények darabszáma szerint, 11,69 százalékos szavazati aránnyal rendelkezne.

Az OMV birtokában lévő Mol-részvényeket, mint a példa is mutatja, különbözőképpen lehet hatékonyan és költségkímélő módon felhasználni - kommentálták csütörtök este az osztrák konszernnél a tízmillió Mol-részvény eladását.

Az APA osztrák hírügynökséggel közölték, hogy a visszavásárlási megállapodás esetében egy olyan, a finanszírozási struktúra optimalizálását szolgáló finanszírozási eszközről van szó, amely a pénzügyi osztály mindennapi ügyletmenetéhez tartozik.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.