2017. július 19. 12:04

A rendőrök ugyanakkor ma minden a határon átlépő szerelvényt megállítanak.

Délután háromnegyed 1-kor a rendőrség befejezte valamennyi útközben feltartóztatott nemzetközi vonat átvizsgálását, így minden járat folytathatja útját, áll a MÁV közleményében. Ma éjfélig a rendőrség minden a határon belépő járatot átvizsgál, ezért a nemzetközi forgalomban késésekre kell számítani.

A MÁV megosztotta a nemzetközi utazással kapcsolatos tudnivalókat is:

  • Amennyiben a nemzetközi utas az utazásáról teljes mértékben lemond, a MÁV-START az eredeti kiinduló állomásra díjmentesen visszaszállítja, a menetjegy és a helybiztosítás díját teljes egészégben visszatéríti (kezelési költség levonása nélkül).
  • Amennyiben utazását a holnapi napra halasztja, a MÁV-START a kiinduló állomásra díjmentesen visszaszállítja. A menetjegye érvénytartamát (amennyiben szükséges) meghosszabbítja a következő napra. A mai napra szóló helybiztosítása a holnapi napra már nem érvényes, de a MÁV-START díjmentesen a holnapi napra új helybiztosítást ad ki.

Az összes, Magyarországon közlekedő nemzetközi vonatot bombafnyegetés miatt állították le szerda délelőtt. A telefonos bejelentés miatt a rendőrség 18 járatot állíttatott le és vizsgált át. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

mfor.hu