2015. július 17. 13:07

Megérkezett Svájcból Magyarországra a MÁV-START századik új Flirt motorvonata, amely várhatóan augusztusban áll forgalomba - közölte a MÁV-START Zrt. pénteken az MTI-vel.

A jármű egyike annak a 42 villamos motorvonatnak, amelyek gyártására még 2013 őszén szerződött a svájci Stadler Bussnang AG a vasúttársasággal.

A vasúttársaság közleményében emlékeztetett arra, hogy a megrendelt 42 Flirt vonat közül az utolsó darabokat legkésőbb idén szeptember 30-ig adják majd át az utasforgalomnak, így a MÁV-START kötelékében a 2006-2010 között beszerzett hatvan darabbal együtt összesen 102 korszerű elővárosi motorvonat közlekedik majd.

Az akadálymentesített járművek 211 ülőhellyel rendelkeznek, végsebességük 160 km/h, a szerelvények légkondicionáltak, utasterük kerekesszékek és kerékpárok fogadására is alkalmas és fel vannak szerelve korszerű utastájékoztató rendszerrel. A Flirt vonatokon van még mozgáskorlátozottak által is könnyedén használható mosdó, wi-fi, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók is - tették hozzá.

Az új motorvonatok évente mintegy harmincnégymillió utast, az éves utazások negyedét tudják kiszolgálni, a jövőben pedig a Budapest-Pusztaszabolcs, Budapest-Székesfehérvár, Budapest-Szob, Budapest-Veresegyház-Vác, Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalak mellett a Budapest-Esztergom vonalon is szállítanak majd utasokat.

A vasúttársaság felidézte, szerdán újabb 21 Flirt motorvonat szállításáról írt alá szerződést a Stadler Bussnang, svájci járműgyártó céggel.  A Stadler hat motorvonatot idén októberig, tizenötöt pedig 2016 decemberéig ad majd át a MÁV-START-nak, a járműveket egyenként 5,788 millió euróért szállítja a svájci cég.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.