2014. január 15. 12:34

A Magyarországon is jelenlévő német Axel Springer lapkiadó is érdeklődik a Forbes magazint kiadó amerikai Forbes Media cég iránt - jelentette a The Wall Street Journal.

A New York-i lap azt írta: az Axel Springer mellett öt cég fontolgatja, hogy megvenné a Forbes-ot, két kínai és két szingapúri befektetési társaság, valamint Jack Laschever, a Forbes Media egyik vezetője, szintén egy befektetési csoport élén.

A Forbes család novemberben jelentette be, hogy megválik a lapkiadótól. A tulajdonosok - a család és az Elevation Partners kockázatitőke-befektető, amelynek 45 százalékos részesedése van a Forbes Mediában - szeretne 400-500 millió dollár (90-110 milliárd forint) közötti összeget kapni a cégért.

Az Axel Springer - amelynek magyarországi termékei közé tartozik többek között nyolc megyei napilap és a Világgazdaság című újság - már korábban megszerezte a Forbes magazin lengyelországi és oroszországi kiadásának jogát.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.