2013. július 25. 11:19

Az Axel Springer német lapkiadó vállalat eladja németországi regionális napilapjait, női magazinjait és műsorújságait a Funke Mediengruppe lapkiadónak.

A csütörtökön bejelentett megállapodás szerint a Funke Mediengruppe - korábbi nevén WAZ Mediengruppe - 920 millió eurót fizet az összesen kilenc napilapért, magazinért és műsorújságért, valamint két ingyenesen terjesztett újságért.

Az értékesített lapok között van az 1898 óta működő Berliner Morgenpost, az 1948 óta megjelenő Hamburger Abendblatt és az az első német műsorújság, az 1946-ban alapított Hörzu.

Az Axel Springer számára a nyereséget termelő lapcsoport értékesítése azt a stratégiai célt szolgálja, hogy a vállalat a nyomtatott sajtóra koncentráló hagyományos lapkiadóból a digitális média vezető németországi szereplőjévé váljon. A cég csak a Bild és a Die Welt lapcsaládot tartja meg.

Az Axel Springer és a Funke Mediengruppe a magyarországi nyomtatott sajtó jelentős szereplője.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.