2p

A hazai vásárlók az év végén az egész évre szánt pénz harmadát fordítják különféle csemegékre, italra és élelmiszerekre, ezért az élelmiszer-biztonsági szakemberek egész decemberben kiemelt figyelemmel ellenőrzik az előállítókat és a kereskedőket – számol be a Népszabadság.

Mint azt Búza Sándor, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság vezetője elmondta, az élelmiszer-biztonsági hatóság ilyenkor kétezer emberrel dolgozik.

A kampányszerű vizsgálatokkor főként azt figyelik, nyomon követhető-e az egyes élelmiszertermékek esetében, hogy honnan származnak, és milyen úton kerültek az üzletbe. Nézik, hogy megfelelőek-e az alapanyagok és a késztermék, rendben van-e a tárolás, a hulladékkezelés és a minőség-ellenőrzés az adott üzemben, kereskedőnél.

Vizsgálják, hogy helyes fogyaszthatósági idő szerepel-e a termékeken, valamint ellenőrzik az állattartó telepeket, a szállítási körülményeket és a tojáscsomagoló központok minőségét is. Decemberben nagyobb figyelmet fordítanak többek között a halak, a pulyka, a sertéshúsok, a húskészítmények, az italok, továbbá a zöldségek, a gyümölcsök - különösen a déligyümölcsök - minőségének a vizsgálatára, írja a Népszabadság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!