<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Százhúszmillió forintért megvette a helyi önkormányzat a Kapuvári Hús Zrt. egykori telephelyét, az adásvételi szerződést a napokban írták alá. Ezzel végére ért a 2012 óta tartó felszámolási eljárás - írta pénteki számában a Magyar Idők.

Kovács Csaba, a húsüzem felszámolását felügyelő Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ügyvezetője a napilapnak elmondta: a polgármester kedden írta alá az adásvételi szerződést, az önkormányzatnak harminc napja van a vételár kifizetésére. Az ügyvezető szerint a felszámolóbiztosnak már csak a zárómérleget kell elkészítenie és benyújtania a bíróságnak.

Azt nem tudni, mit kezd a város a területtel - írta a Magyar Idők.

Az 1924 óta működő kapuvári húsüzem felszámolását egyik beszállítója kezdeményezte. A gyárban működő másik cég, a Kapuvári Bacon Kft. 2012 november végén jelentette be, hogy elbocsátja alkalmazottjait, és fizetésképtelensége miatt decemberben a bíróság elrendelte a cég felszámolását. Azóta utóbbi társaságot már sikerült értékesíteni, a vállalat másik felére, a Hús Zrt.-re azonban idáig nem találtak vevőt.

Az adóhatóság korábbi tájékoztatása szerint a húsüzem tartozása meghaladta a 10 milliárd forintot, a társaság egyes vezetői ellen büntetőeljárást indítottak különösen nagy értékű költségvetési csalás megalapozott gyanújával.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.