2017. július 19. 10:06

Az utasokat biztonságos helyre kísérték, a rendőrség vizsgálja a szerelvényeket.

Az összes nemzetközi vonatot leállították az országban, írja a MÁV Vonatinfóra hivatkozva a Hvg. A Vonatinfóból annyi derül ki, hogy hatósági zárás történt, és a lap forrásai is csak ennyit tudtak megerősíteni.

A Kisalföld arról írt: egy névtelen betelefonáló állítólag azt mondta, hogy minden nemzetközi járaton bomba van.

Ezt az információt később a rendőrség is megerősítette, a police.hu-n arról írnak, hogy ismeretlen, a hangja alapján valószínűleg férfi tett telefonos bejelentést, hogy bombát helyeztek el az országban közlekedő nemzetközi vonatokon. A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálja át.

A bejelentést követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Délelőtt 9 és 10 óra között megállt az összes nemzetközi vonat az országban, így már most több órásak a késések, de már a belföldi járatok késései is fél óra fölé kúsznak.

FRISSÍTÉS: Megszólalt a MÁV, alább az ügyben kiadott közleményük:

"Szerdán délelőtt fél 10-től rendőrségi intézkedés miatt a nemzetközi vonatok közlekedése ideiglenesen leállt az országos vasúthálózaton. A szerelvények az átvizsgálásuk után folytathatják útjukat. Ma éjfélig a rendőrség minden belépő nemzetközi vonatot átvizsgál a határon, ezért a nemzetközi, illetve némely belföldi járat esetében is késésekre kell számítani.

Az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

A kialakult helyzet miatt az utasok megértését és türelmét kéri a vasúttársaság."

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.