2p

Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. szeptember 23-án rendkívüli közgyűlést tart - tette közzé a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közgyűlés napirendjén szerepel a tervek szerint: a társaság vezető tisztségviselőinek megválasztása; az alapszabály módosítása, valamint az egységes szerkezetű alapszabály elfogadása.

A tisztújítást indokolja, hogy a hónap elején a BIF Nyrt. igazgatótanácsa rendkívüli ülésén elfogadta Tóth Csaba vezérigazgató lemondását.

A vezérigazgató lemondott igazgatótanácsi tagságáról, valamint a társaság leányvállalatainál betöltött vezető tisztségviselői megbízatásairól, és ezzel egyidejűleg közös megállapodással augusztus 9-ével megszűnt Tóth Csaba munkaviszonya is.

Az igazgatótanács egy évig tartó határozott időre Angel Gábort nevezte ki a társaság új vezérigazgatójának.

A társaság 2009-ben nem konszolidáltan 83,5 millió forint veszteséget könyvelt el, míg konszolidáltan 217,7 millió forint a mérleg szerinti nyereség.

A társaság konszolidált árbevétele 2,733 milliárd forint volt,  adózás előtti nyeresége 448,6 millió forint. A nem konszolidált árbevétel félmilliárd forinttal volt kisebb, és 2,1 milliárd forintot tett ki.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!