2017. július 28. 09:34

Ezúttal a Konzum Nyrt. vásárolt egy alapkezelőt, melynek tulajdonában több jelentős ingatlan van. Az összértéke 12 milliárd forint.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Tovább bővül a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 47 százalékos tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő által kezelt portfólió. Az alapkezelő átveszi a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelését a Diófa Alapkezelőtől – írja közleményében a Konzum Nyrt.

Az alap tulajdonában van többek között

  • az FHB Bank Üllői úti központi épülete (Budapest, Üllői út 48.),
  • a balatonalmádi Yacht Camping,
  • egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló terület Budakeszin,
  • illetve egy összesen 6,4 hektáros ingatlan Balatonalmádi központjában.

A Diófa Alap kezelésének átvételével a Konzum Befektetési Alapkezelő célja, hogy növelje az alap tulajdonában lévő, hozamtermelő ingatlanok arányát, illetve hogy a turisztikai célú befektetéseket (elsősorban szállodák, kempingek akvizícióját) helyezze az alap működésének középpontjába. Ennek egyik lépéseként az alap tulajdonában lévő balatonalmádi Yacht Camping üzemeltetését a Balatontourist veheti át a jövő nyári szezontól.

A tranzakció zárásához azonban még szükség lesz a Magyar Nemzeti Bank engedélyére is.

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. az elmúlt hónapokban az egyik legnagyobb magyarországi alapkezelővé vált a közlemény szerint; a Metis és a Metis II. Magántőkealap, a Konzum PE Magántőkealap, a Konzum RE Ingatlanbefektetési alap, továbbá a Diófa Ingatlanbefektetési alap vagyonának kezelését végzi. A kezelt eszközök és befektetések összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot.

mfor.hu