TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átveszi a Metis Magántőkealap kezelését, ez az a magántőkealap, melynek jelentős tulajdonrésze van az MKB Bankban.

A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Minerva Tőkealap-kezelő Zrt. átadja az MKB Zrt.-t 45 százalékban tulajdonló Metis Magántőkealap teljes körű vagyonkezelését a Konzum Befektetési Alapkezelőnek. Utóbbi 53 százalékos tulajdonosa maga Mészáros Lőrinc, 47 százalékban pedig a Konzum Nyrt a tulaj. 

szerk.: nem ez az első bank, amihez köze lett Mészáros Lőrincnek. Április végén a Konzum PE Magántőkealap tőzsdén kívüli ügylet keretén belül az FHB 5,96 százalékát szerezte meg. 

A szóban forgó magántőkealap 45 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az MKB Bankban, így a tranzakció révén Mészáros Konzumja ugyanilyen mértékű befolyást szerez Magyarország 5. legnagyobb bankjában. 

Az ügylettel párhuzamosan a Konzum Befektetési Alapkezelő a Metis II. Magántőkealapot is regisztráltatja a felügyeletnél annak érdekében, hogy ezzel megvegyék a Blue Robin Investment 4 százalékos MKB-részesedését.

Összesen tehát 49 százalékban Mészáros Lőrinc lesz az MKB tulajdonosa.

Korábban Matolcsy Györgyhöz köthető Szemerey Tamás és Balogh Ádám vásárolta meg az MKB 30 százalékát az indiai tulajdonostól. Szemerey a bank 20, Balog pedig 10 százalékát szerezte meg. 

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.