<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átveszi a Metis Magántőkealap kezelését, ez az a magántőkealap, melynek jelentős tulajdonrésze van az MKB Bankban.

A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Minerva Tőkealap-kezelő Zrt. átadja az MKB Zrt.-t 45 százalékban tulajdonló Metis Magántőkealap teljes körű vagyonkezelését a Konzum Befektetési Alapkezelőnek. Utóbbi 53 százalékos tulajdonosa maga Mészáros Lőrinc, 47 százalékban pedig a Konzum Nyrt a tulaj. 

szerk.: nem ez az első bank, amihez köze lett Mészáros Lőrincnek. Április végén a Konzum PE Magántőkealap tőzsdén kívüli ügylet keretén belül az FHB 5,96 százalékát szerezte meg. 

A szóban forgó magántőkealap 45 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az MKB Bankban, így a tranzakció révén Mészáros Konzumja ugyanilyen mértékű befolyást szerez Magyarország 5. legnagyobb bankjában. 

Az ügylettel párhuzamosan a Konzum Befektetési Alapkezelő a Metis II. Magántőkealapot is regisztráltatja a felügyeletnél annak érdekében, hogy ezzel megvegyék a Blue Robin Investment 4 százalékos MKB-részesedését.

Összesen tehát 49 százalékban Mészáros Lőrinc lesz az MKB tulajdonosa.

Korábban Matolcsy Györgyhöz köthető Szemerey Tamás és Balogh Ádám vásárolta meg az MKB 30 százalékát az indiai tulajdonostól. Szemerey a bank 20, Balog pedig 10 százalékát szerezte meg. 

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.