3p

Rengeteg pénzből újították fel a Hajós Alfréd uszodát a vizes vb előtt, többek között a légtechnikai rendszert is, mely a fűtési szezon indulásával egyből el is romlott, ami miatt a tető is beázott.

Egy ideig használhatatlan volt a Hajós Alfréd sportuszoda fedett nagymedencéje a tető beázása miatt, így több edzést is törölni kellett - értesült az mfor.hu. Információink szerint a nemrég átadott felújított uszodában újabb elektromos készüléket, egy légbefúvót helyeztek be, amit még be sem üzemeltek. A munkák következménye lett a tetőszerkezet beázása, ami feltehetően azért történhetett meg, mert a tető lefedését nem csinálták meg rendesen.

A helyzet duplán is kellemetlen. Egyrészt nem ez volt az első ilyen jellegű probléma a Hajós uszoda történetében, hiszen már tavaly is beázott a tető, akkor a lámpatestek mellett folyt be a víz a medencébe. Másrészt pedig a nyári vizes világbajnokságra készülve a Hajós is a felújítandó létesítmények sorát gyarapította. A felújításra 1,68 milliárd forintot fizetett ki az állam a kivitelező Épkar Zrt.-nek, akinek az elérhető információk szerint a tetőn is dolgoznia kellett.

A beázás nyoma a plafonon (Fotó: Olvasónk)

A kiírt közbeszerzési leírás szerint a felújítás az uszodatér, az uszodatechnológiai helyiségek mellett az uszodatérrel határos lapostetőket és a külső területeket is érintette. Egészen pontosan
a beltéri medence feletti beázás-mentesítése, a mennyezet szakipari javítása és ellátása betonkorrózió elleni védelemmel is feladat volt, emellett a légtechnikai rendszereket is felújították. Ez utóbbi munkát fontosságára máris rávilágítunk.

A kialakult helyzet kapcsán kérdéseinkkel megkerestük a létesítmény-fenntartó, Nemzeti Sportközpontokat. Válaszuk szerint

"Budapesten az október 29.-i hatalmas széllökésekkel járó vihar a Hajós Alfréd Sportuszoda fedett nagymedencéjének tetőszerkezetén folyó légtechnikai javítási munkálatok helyén az esővizet besodorta".

Hozzátették: a helyreállítás alatt a medence zárva tartott. November 2. dél óta a medence újra használható.

A légtechnikai rendszer javítását a Sportközpontok tájékoztatása szerint

"a fűtési rendszer indításakor jelentkező légtechnikai rendszer meghibásodása tette szükségessé".

Lezárás a beázás miatt (Fotó: Olvasónk)

Vagyis összegezve: a vizes vb-re készülve 1,68 milliárdból többek között felújították az uszoda tetőszerkezetét és légtechnikai rendszerét. A fűtési szezon kezdetével azonban a rendszer rögtön meghibásodott, aminek javítása miatt beázott az újonnan renovált tető is. 

Az MTK szintén milliárdokból elkészült új stadionja mellett tehát a Hajós Alfréd sportuszodában is problémákat okozott az október végi vihar. Úgy tűnik, hogy az állami sportberuházások az extrémebb időjárási körülményekkel szemben mérsékelten strapabírók.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!