<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Rengeteg pénzből újították fel a Hajós Alfréd uszodát a vizes vb előtt, többek között a légtechnikai rendszert is, mely a fűtési szezon indulásával egyből el is romlott, ami miatt a tető is beázott.

Egy ideig használhatatlan volt a Hajós Alfréd sportuszoda fedett nagymedencéje a tető beázása miatt, így több edzést is törölni kellett - értesült az mfor.hu. Információink szerint a nemrég átadott felújított uszodában újabb elektromos készüléket, egy légbefúvót helyeztek be, amit még be sem üzemeltek. A munkák következménye lett a tetőszerkezet beázása, ami feltehetően azért történhetett meg, mert a tető lefedését nem csinálták meg rendesen.

A helyzet duplán is kellemetlen. Egyrészt nem ez volt az első ilyen jellegű probléma a Hajós uszoda történetében, hiszen már tavaly is beázott a tető, akkor a lámpatestek mellett folyt be a víz a medencébe. Másrészt pedig a nyári vizes világbajnokságra készülve a Hajós is a felújítandó létesítmények sorát gyarapította. A felújításra 1,68 milliárd forintot fizetett ki az állam a kivitelező Épkar Zrt.-nek, akinek az elérhető információk szerint a tetőn is dolgoznia kellett.

A beázás nyoma a plafonon (Fotó: Olvasónk)

A kiírt közbeszerzési leírás szerint a felújítás az uszodatér, az uszodatechnológiai helyiségek mellett az uszodatérrel határos lapostetőket és a külső területeket is érintette. Egészen pontosan
a beltéri medence feletti beázás-mentesítése, a mennyezet szakipari javítása és ellátása betonkorrózió elleni védelemmel is feladat volt, emellett a légtechnikai rendszereket is felújították. Ez utóbbi munkát fontosságára máris rávilágítunk.

A kialakult helyzet kapcsán kérdéseinkkel megkerestük a létesítmény-fenntartó, Nemzeti Sportközpontokat. Válaszuk szerint

"Budapesten az október 29.-i hatalmas széllökésekkel járó vihar a Hajós Alfréd Sportuszoda fedett nagymedencéjének tetőszerkezetén folyó légtechnikai javítási munkálatok helyén az esővizet besodorta".

Hozzátették: a helyreállítás alatt a medence zárva tartott. November 2. dél óta a medence újra használható.

A légtechnikai rendszer javítását a Sportközpontok tájékoztatása szerint

"a fűtési rendszer indításakor jelentkező légtechnikai rendszer meghibásodása tette szükségessé".

Lezárás a beázás miatt (Fotó: Olvasónk)

Vagyis összegezve: a vizes vb-re készülve 1,68 milliárdból többek között felújították az uszoda tetőszerkezetét és légtechnikai rendszerét. A fűtési szezon kezdetével azonban a rendszer rögtön meghibásodott, aminek javítása miatt beázott az újonnan renovált tető is. 

Az MTK szintén milliárdokból elkészült új stadionja mellett tehát a Hajós Alfréd sportuszodában is problémákat okozott az október végi vihar. Úgy tűnik, hogy az állami sportberuházások az extrémebb időjárási körülményekkel szemben mérsékelten strapabírók.

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.