<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Tolna megyei Bonyhádon alakítja ki új, magyarországi gyártóbázisát az osztrák Aspöck Holding GmbH, számol be a Napi Gazdaság.

A világ vezető autógyárainak elsősorban lámpatesteket, valamint kábelkötegeket szállító társaság több mint félmilliárd forintos zöldmezős beruházással épít gyártócsarnokot, valamint logisztikai központot a Völgység szívében.

A programot a peuerbachi székhelyű Aspöck 2006 végén létrehozott magyar cége, az Aspöck Hungária Kft. valósítja meg saját erőből, valamint a munkaügyi tárca munkahelyteremtő pályázatán nyert 160 millió forint támogatásból.

Az építkezés még a nyáron elkezdődik és várhatóan az idén be is fejeződik. Feidt Tibor, a társaság munkatársa a Tolnai Népújságnak már a pályázat elnyerése után úgy nyilatkozott, hogy az üzem mihamarabbi felépítése nemcsak az állammal és a helyi önkormányzattal szemben vállalt kötelezettségek miatt fontos, hanem azért is, mert az Aspöcknek jelentős kapacitásgondjai vannak.

A termelést legkésőbb novemberben, 130 dolgozóval szeretnék elkezdeni, a létszám 2009 első negyedévének végére elérheti a 300 főt. Az Aspöck nemcsak a folyamatosan növekvő megrendelések miatt vágott bele a magyarországi gyárépítésbe, hanem azért is, mert a nyugat-európai, elsősorban kézimunka-igényes termékek gyártását ide telepíti, értesült a Napi Gazdaság.