2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Pénzügyi szabálytalanságokat talált a Közgép uniós pénzből finanszírozott projektjeinél az OLAF, a csalások után nyomozó európai hivatal - írja uniós forrásokra hivatkozva a Népszabadság.

A Népszabadság értesülései szerint az Európai Bizottság már készül is arra az eljárásra, amiben visszakérik majd Magyarországtól a "nem rendeltetésszerűen felhasznált" EU-s pénzeket, vagyis azokat, amiket a Közgép problémás projektjeire kifizettek. Az összeget illetően azonban még tárgyal a kormány és a bizottság, és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mikor lesz vége ezeknek.

Az OLAF 50 uniós pénzből fizetett beruházásnál vizsgálódik, melyek értéke közel 500 milliárd forint. Ebből a lap információi szerint 162 milliárdot tesz ki a 6 Közgép által végzett projekt. Vagyis:

  • az M0 autópálya M6-os és 51-es főút közötti szakaszának bővítése,
  • a Szajol–Püspökladány-vasútvonal átépítése,
  • vasútfejlesztések Záhony környékén,
  • szennyvízcsatorna-hálózat bővítése Székesfehérvárnál,
  • és építkezések Sopronban és Szolnokon.

Ha a Közgép és konzorciumainak teljes, 162 milliárdos szerződéscsomagja elbukik a megméretésen, a visszaéléssel érintett magyarországi uniós beruházások értéke meghaladja majd a közösségi támogatások 2 százalékát.

Eközben:
A fővárosi is nekiment Simicska egy másik cégének, hiszen egyoldalúan felbontották a 9 éves szerződést a Mahir Cityposterrel. 

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!