2017. szeptember 19. 13:58

A Mercedes-Benz mindent feltesz az elektromos autókra. Legalábbis a kompakt koncepcióautó Concept EQA ezt látszik bizonyítani.

A cég anyaválallata, a Daimler ugyanis hétfőn bejelentette, hogy 2022-ig minden modellje elektromos változatban is kapható lesz. Kedden pedig bemutatta teljes egészében elektromos koncept-autóját, a Mercedes Concept EQA névre keresztelt modellt - írja a Business Insider
 
Nézze meg, milyen lehet a Mercedes elektromos népautója

Bár a cég nem közölte, hogy az EQA gyártására sor kerül-e, de ezt világossá tette, hogy a kompakt szegmens fontos számukra. Dieter Zetsche vezérigazgató szerint a panorámaablakos Cocept EQA jelzi, hogy a cég mennyire komolyan gondolja az elektromos autókat.

Az eddig kiszivárgott részletek alapján úgy tűnik, mintha  a Tesla Model 3-ja lenne a versenytárs, hiszen mindkét típus a kompakt kategóriában épült, 5 ember fér bele, noha a Tesla autójának tengelytávolsága valamivel hosszabb (113,2 inch, ami 287,5 cm), míg a Mercedesé csak 107,4 inch (272,8 cm).
 
A Concept EQA két elektromos motorja 400 kilométert tud megtenni egy töltéssel, a cég állítása szerint pedig egy 10 perces gyorstöltéssel 100 kilométert tesz meg az autójuk, és 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre. 
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.