2017. január 12. 17:01

A Volkswagenéhez hasonló ügy van kibontakozóban a Fiat Chryslernél is: az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal azzal vádolja az autógyártót, hogy csalt a dízelüzemű járművei károsanyag-kibocsátásánál.

Az EPA, az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal azzal vádolja a Fiat Chryslert, hogy olyan titkos szoftvert használt legalább 104 ezer dízelüzemű járművében, amely lehetővé tette az károsanyag-kibocsátás (nitrogén-oxid) határértékének illegális túllépését - írja a New York Times.

Az érintett típusok: Jeep Grand Cherokees and Dodge Ram 1500 2014, 2015, 2016-os évjáratai, amelyeket az USA-ban dobtak piacra.

A Grand Cherokee 

A nitrogén-oxid az egészségre ártalmas anyag, amit a levegőbe jutva belélegzünk - áll a hivatal indoklásában.

A Fiat Chrysler egyelőre nem kommentálta a vádakat. 

mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.