2010. július 21. 15:04

Csehországban több mint 18 százalékkal bővült az autógyártás az idei első félévben, a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte a csehországi autógyártók szövetsége szerdán.

A június végéig tartó hat hónapban 559.093 autót állítottak elő Csehországban, ami 18,04 százalékos növekedés.

A legnagyobb csehországi autógyártó, a Skoda Auto 16,7 százalékkal, a TPCA Czech, a japán Toyota Motor Corp és a francia Peugeot-Citroen SA vegyes vállalkozása 1,8 százalékkal, a Hyundai Motor Manufacturing Czech 84 százalékkal bővítette autógyártását.

Tavaly 2,85 százalék emelkedéssel rekordszintre, 975.111-re nőtt a Csehországban gyártott autók száma.

A járműgyártás jelentős mértékben járul hozzá Csehország bruttó hazai termékéhez (GDP). A cseh pénzügyminisztérium várakozása szerint az idén a GDP 1,6 százalékkal, jövőre 2,3 százalékkal nő.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.