2010. január 15. 12:51

Tavaly rekordot döntöttek a Skoda eladásai, ami jórészt a külföldi kereslet megugrásának köszönhető, mert otthon visszaestek az eladások.

A Skoda Auto értékesítési igazgatójának pénteki közlése szerint a társaság tavaly 684 226 autót értékesített, 1,4 százalékkal többet, mint 2008-ban, elsősorban a németországi és kínai eladások növekedésének köszönhetően. Belföldön 2,6 százalékkal 56 504-re esett vissza a forgalom.

Egyedül Németországban 57 százalékkal több autót tudott eladni tavaly a Skoda, de nőttek más nyugat-európai országok megrendelései is a régi autók lecserélésére indított állami támogatási programoknak köszönhetően. A Kínai export növekedése is meghaladta az 50 százalékot.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.