2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Az amerikai légitársaságoknek legalább 15-20 százalékkal kellene megemlni jegyáraikat, hogy a tartósan magas olajár mellett se legyenek veszteségesek - nyilatkozta a Delta Airlines vezérigazgatója. A cégvezető szerint a költségeket már nem tudják ennél jobban lefaragni - idézi az msnbc.com.

"A repülőjegyek árának teljes mértékben tükröznie kéne az üzemanyagárakat" - nyilatkozta nyilatkozta Richard Anderson újságírók előtt. A Delta vezetője szerint a szükséges áremelés után csökkenne a légitársaságok forgalma, a cégeknek pedig át kéne szervezi járataikat.

A Northwest Airlines vezérigazgatója szerint a korábbi költségcsökkentő eljárások eredményeit már felélték a cégek, ezért lenne szükség újabb áremelésre. Tavaly december óta a nagy légitársaságok kilenc alkalommal emelték jegyáraikat, néhány cég az elmúlt hetekben ismét drágította az utazást. Sokan a direkt áremelés helyett különböző jogcímeken szednek be plusz pénzt az utasoktól, például plusz díjat számolnak fel a második csomagért.

A repülőgépüzemanyag ára tegnap 3,73 dollár volt gallononként, egy évvel ezelőtt még 2,06 dollárt kellett fizetni ugyanezért a légitársaságoknak. A United Airlines már korábban bejelentette, hogy csökkenti járatainak számát és 1100 embert rúg ki a költségek emelkedése miatt.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!