2015. szeptember 16. 13:55

A gumiabroncs-gyártás alapanyagai, az olaj és a kaucsuk árának jövő évi emelkedésével számol a német Continental AG autóipari beszállító vállalat.

Nikolai Setzer a Continental gumiabroncs üzletágának a vezetője a frankfurti autószalonon a német dpa hírügynökségnek elmondta, hogy a végéhez közeledik a "szokatlanul alacsony" olaj- és a kaucsukárak időszaka.

"Meg merem kockáztatni, hogy innen már csak felfelé mehetnek az árak. De hogy pontosan mikor és mennyire, azt nehéz lenne megmondani. Mindenesetre jövőre már magasabb árakra számítunk" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a 2009-eshez mérhetően meredek áremelkedésre azért nem kell számítani.

Kövessen minket a Twitteren is!

Az árak alakulása a legnagyobb fogyasztón, Kínán múlik Nikolai Setzer szerint. Mivel a növekedés üteme lassul és a konjunktúra is lehűlőben van, a nyersanyagárak is legfeljebb mérsékelt ütemben emelkedhetnek, meredeken nem - mutatott rá.

A Continental számára az idén mintegy 200 millió euró költségmegtakarítást jelenthet az alacsonyabb olajár.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.