2010. július 9. 07:04

A tavaly decemberi sztrájk után elbocsátott huszonkilenc kézbesítő munkaviszonyának helyreállításáról, illetve munkajogi kártalanításáról egyeztet a szakszervezettel az új vezetésű Magyar Posta - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A társaság arról tájékoztatta a lapot, hogy felülvizsgálták a 2009. decemberi sztrájkkal kapcsolatos rendkívüli felmondásokat, illetve az ezzel összefüggésben indult munkaügyi perek mostani állását. Tájékoztatásuk szerint a szakszervezettel egyeztetnek a munkavállalók munkaviszonyának helyreállítása, munkajogi kártalanítása kérdésében.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy a munkáltató és a munkavállalók peren kívüli megállapodásának előkészítése már tart.

Az érdekképviselet még tavaly decemberben tartott sztrájkot azért, hogy minden dolgozó egyszeri százezer forintot kapjon a társaság által értékesített ingatlanok bevételéből. Az akció után a posta egy elsőfokú ítéletre hivatkozva jogellenes sztrájk szervezése miatt 29 dolgozóját rendkívüli felmondással elküldte, 120 sztrájkolót pedig figyelmeztetésben részesített. A postások országszerte pereket indítottak, amelyekben első fokon felemás döntések születtek.

MTI