2010. július 9. 07:04

A tavaly decemberi sztrájk után elbocsátott huszonkilenc kézbesítő munkaviszonyának helyreállításáról, illetve munkajogi kártalanításáról egyeztet a szakszervezettel az új vezetésű Magyar Posta - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A társaság arról tájékoztatta a lapot, hogy felülvizsgálták a 2009. decemberi sztrájkkal kapcsolatos rendkívüli felmondásokat, illetve az ezzel összefüggésben indult munkaügyi perek mostani állását. Tájékoztatásuk szerint a szakszervezettel egyeztetnek a munkavállalók munkaviszonyának helyreállítása, munkajogi kártalanítása kérdésében.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy a munkáltató és a munkavállalók peren kívüli megállapodásának előkészítése már tart.

Az érdekképviselet még tavaly decemberben tartott sztrájkot azért, hogy minden dolgozó egyszeri százezer forintot kapjon a társaság által értékesített ingatlanok bevételéből. Az akció után a posta egy elsőfokú ítéletre hivatkozva jogellenes sztrájk szervezése miatt 29 dolgozóját rendkívüli felmondással elküldte, 120 sztrájkolót pedig figyelmeztetésben részesített. A postások országszerte pereket indítottak, amelyekben első fokon felemás döntések születtek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.