<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Kereken számítva egymilliárd forintos beruházással fedett uszodát és szabadidőközpont építenek Szolnokon, a Széchenyi városrészben, hozzájárulva ezzel az ott élő 20 ezer ember, valamint a három lakótelepi iskolába járó tanulók egészséges életmódjának kialakításához - közölte a Tisza-parti város polgármestere kedden, az önkormányzat uszodafejlesztési terveit ismertető sajtótájékoztatóján.

A beruházást az Önkormányzati Minisztérium 85 millió forinttal támogatja, a 400 millió forintból felépülő fedett uszodában a tervek szerint egy 33 méteres medencét és egy tanmedencét alakítanak ki - tette hozzá Szalay Ferenc.

Szólt arról is, hogy a város szándékai között szerepel a MÁV sporttelepének megvásárlása, itt pályák és edzőtermek mellett található egy felújításra szoruló uszoda is. Az üzlet egyelőre nem jött létre, mert a MÁV 367 millió forint kér a sportlétesítmény tulajdonjogáért. Ezt az árat az önkormányzat sokallja, mert csak az uszoda korszerűsítése 100-200 millió forint közötti összegbe kerülne, ezért újabb értékbecslésre és tárgyalásokra van szükség a vevő és az előadó között.

Szalay Ferenc a városközpontban lévő és 2007 májusában a vízforgató berendezés hiánya miatt bezárt Damjanich uszoda jövőjéről elmondta: a létesítményt megvásárló debreceni Nívó Generál Kft. a szerződésben foglalt határidőre nem fizette ki a több mint 400 millió forintos vételárat.

Ettől függetlenül az önkormányzat tovább tárgyal a vevő céggel, amely azt vállalta, hogy a magántőkéből megvalósítandó fürdő- és szállodaközpontban egy 33 méteres úszómedencét és két melegvizes medencét építtet, és ezeket a szolnokiak kedvezményes áron vehetik igénybe.

A város mindent megtesz azért, hogy a terv valóra váljon, így a közgyűlés legutóbbi ülésén az érintett terület rendezési tervét is módosította a vevő kívánalma alapján - tette hozzá a polgármester.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.