2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Átadták a Győri Keksz Kft. új, a Győri Ipari Parkban mintegy 1 milliárd forintos beruházással felépült cukorkagyártó üzemét pénteken.

Tízezer négyzetméter területet vásárolt meg a zöldmezős beruházásban létesített cukorkagyártó üzemének felépítéséhez a Győri Ipari Parkban a Kraft Foods csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. A társaság az új, 3 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban készíti ezentúl a Negro cukorkát.

Novák Zoltán, a kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az üzemben évente mintegy 2200 tonna Negrót gyártanak. Ezt a mennyiséget a gyártókapacitás lényegesen meghaladja, mivel a gyártási mennyiség bővülésére, s a további innovációkra is felkészültek.

A Győri Keksz Kft. még 2007-ben jelentette be, hogy további fejlesztéseket tervez a Negroban rejlő lehetőségek kihasználására, és ehhez új gyárépületet keres Győrben. (A társaság régi győri telephelyének elhelyezkedése, adottsága nem tette lehetővé a fejlesztést.) A beruházás helyszínéül végül az ipari parkot választották.

A Győri Keksz Kft. 2009. januárjában értékesítette a régi gyárépületet a hozzá tartozó földterülettel. Az új tulajdonossal történt megállapodás értelmében az új gyáregység felépüléséig a gyártás az eredeti helyszínen még tovább folyt. Novák Zoltán szerint a városon belüli költözés nem járt átszervezéssel, az összes dolgozójuknak tudnak munkát biztosítani az új üzemben. A telephelyváltással járó próbagyártáson is túl van a kekszgyár, sőt a Negro üzemi gyártása is megkezdődött.

Thomas Gaengler, a Kraft Foods közép-európai, közel-keleti és afrikai gyártásért felelős alelnöke kiemelte, hogy a győri a cégcsoport második cukorkagyártó üzeme - ezen kívül Dél-Afrikában készítenek még ilyen terméket -, ugyanakkor az első zöldmezős beruházása Magyarországon.  

Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármestere az átadáskor kitért a Győri Kekszgyár korábbi sorsára, amelynek során a kekszgyártás Győrből elkerült Székesfehérvárra, s az egykori több száz dolgozó helyett jelenleg 50 munkavállalót foglalkoztat a Rába-parti üzem. Szerinte a gyár a magánosítás egyik vesztese volt Győrben. Hangsúlyozta, hogy mindez még a jelenlegi tulajdonos, a Kraft Foods megjelenése előtti történés volt.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!