2017. március 20. 14:00

A budapesti iparkamara egykori elnöke is a nevére vette a törvényjavaslatot.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Népmozgalommá kezd terebélyesedni az önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatát tiltó törvényjavaslat támogatása. A parlamenti kormánypárti frakció egyre több tagja kíván csatlakozni az előterjesztőkhöz, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszterhez és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez.

Elsőként, néhány napja Vas Imre döntött úgy, hogy az előterjesztők közé íratja a nevét. Azóta újabb három képviselő is hasonló elhatározásra jutott: Vigh László, Vitányi István és Szatmáry Kristóf is fontosnak érezte, hogy csatlakozzék az előterjesztőkhöz.

Közülük Szatmáry Kristóf a legismertebb. Ő, illetve családja korábban nagyon nagy befolyásra tett szert a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában, Szatmáry egy időben az elnöki posztot is betöltötte. A kamarán belüli ellentétek miatt azonban távozni kényszerült, és a család is háttérbe szorult.

Dolgozott a kormányban is, a Nemzetgazdasási Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára volt, 2011 és 2014 között.

Eddig tehát már hatan adták nevüket a törvényjavaslathoz, amelynek vitáját egyébként ma kezdi meg a parlament. A fideszes és kereszténydemokrata képviselők fokozódó aktivitása azt jelzi, hogy valóban nemzeti üggyé akarja emelni a kereskedelmi szabályozás szigorítását a kormány. Nem lennénk meglepve, ha újabb képviselők csatlakoznának a kezdeményezéshez.

Baka F. Zoltán

mfor.hu