2009. augusztus 26. 19:26

3,2 milliárd forintos kikiáltási árról indul az ELI Patika Kft. Az árverésre augusztus 31-én kerül sor, a cégre tavasszal jegyzett be jelzálogjogot a TEVA, mivel a patikalánc jelentős tartozást halmozott fel.

Elárverezik az ELI Patika Kft.-t augusztus 31-én, a kikiáltási ár 3,2 milliárd forint - olvasható az árverési hirdetményben. A Teva Magyarország a 3,52 milliárd forint jegyzett tőkéjű cég 99,97 százalékát, a Stockholmban bejegyzett Pharma Investment B.V. üzletrészét kínálja eladásra. Ezzel a Teva érvényesíti a társaságra 2009 februárjában bejegyzett jelzálogjogát.

Sem az ELI Patika Kft., sem a Teva Magyarország illetékesei nem kívánták elárulni az MTI kérdésére, hogy mekkora összegű adósságra jegyezték be a jelzálogot, illetve, hogy az ELI Patika Kft. miként került ebbe a helyzetbe.

Április végén látott napvilágot az a hír, hogy jelzálogjogot jegyeztetett be négy gyógyszerészeti kft-re a Teva Magyarország Gyógyszerforgalmazó Zrt., melyek egyike a ELI Patika volt. A negyven egységgel rendelkező lánc jegyzett tőkéje 3,5 milliárd forint, többségi tulajdonosa a hollandiai Pharma Investment B. V. A Teva Magyarországnál akkor a HVG kérdésére azt mondták, a jelzálogjogot kizárólag azért jegyeztették be, mert a Tevának nagy kinnlevőségei vannak az ominózus patikaláncban, s a jelzálogjog biztosítékot jelent a zrt számára.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.