<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Kegyelmet kapott több elítélt dél-koreai üzletember. Köztük van a Hyundai Motor autógyártó, az SK Group és a Hanwha konglomerátumok befolyásos vezetője.

Az ország vezetői azt remélik, hogy az adócsalás, megvesztegetés, pénzügyi adatok kozmetikázása, sőt, egyes esetekben testi sértés miatt elítélt menedzserek segítenek talpra állítani a gyengélkedő gazdaságot munkahelyek teremtésével, valamint belföldi és külföldi befektetések révén - számol be a Reuters.

A Hyundai és a Kia autógyártók elnökét, Csung Mong-Kút tavaly találták bűnösnek csalás és vesztegetés vádjában, de megúszta a börtönt, mert a hatóságok attól tartottak, hogy a vezető eltávolítása túl nagy űrt hagy maga után a cégeknél. Az SK vezérének - szintén csalás miatt kirótt - hároméves börtönbüntetését még 2004-ben függesztették fel. A Hanwha főnökét rövid időre leültették, miután összeverte egy bár alkalmazottjait, akik fiát bántalmazták, de később az ő büntetését is felfüggesztették.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.