2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Működő üzemként, a munkahelyek megtartásával kívánják értékesíteni a 2006 júniusában felszámolás alá vont, jelenleg 60 főt foglalkoztató Goldsun Zrt.-t – tájékoztatta a TM-Line Felszámoló és Gazdasági Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-t.

A tavalyi évhez képest duplájára növekedett a cég árbevétele és a tulajdonviszonyok is tisztázódtak, ami a felszámoló cég számára kedvezőbb pozíciót jelent. Most lehetőség van a sikeres értékesítésére, mindeddig csak az eszközökre, technológiára, üzemrészek megvásárlására tettek külön-külön ajánlatotokat, közölte Somogyi Ferenc.

A Goldsun felszámolása tavaly kezdődött el, amikor a cég kétmilliárd forintot meghaladó adóssága miatt működésképtelenné vált. Somogyi Ferenc álláspontja szerint a cég a gazdaságtalan működtetés és a néhány évvel ezelőtti tűzeset miatt került csődbe.

A felszámolóbiztos hozzátette: tovább gyengítette a Goldsun piaci pozícióját, hogy az ingatlan 80 százaléka a hitelező bank tulajdonába került. A cég kezességet vállat egy opciós szerződéshez, és a Zalabaromfi egyik hitele mellett a Goldsun vagyona jelzálogként szerepelt. A jelzálog alá került ingatlanok a bank tulajdonába kerültek.

A hosszadalmas bírósági eljárás helyett a felszámoló cég megállapodást kötött az ingatlan elosztásáról és a tulajdonmegosztásról a hitelező bankkal. Rögzítették, hogy lízingként meddig és milyen feltételek mellett tudják használni az ingatlant.

Lehetőség szerint együtt kívánják eladni a céget: a Goldsun a tulajdonában lévő két üzemcsarnokot és a tésztagyártáshoz szükséges eszközöket, a bank pedig az ingatlanrészét. Az iparvágány mellett elhelyezkedő terület logisztikai központnak is megfelel, de raktározási célokra is fel lehet használni, ezzel növelve a hűtőház kapacitását – tette hozzá Somogyi Ferenc.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!