TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az email marketing manapság az az újra felfedezett csodaszer. Látszólagos egyszerűsége ellenére használata korántsem olyan magától értetődő, ahogy ez első pillanatra tűnik.

Az email marketing persze nem minden előzmény nélküli megoldás. Legközelebbi rokona a "hagyományos" direkt marketing. Ami attól alapvetően megkülönbözteti, az a jóval alacsonyabb költség és a sokkalta nagyobb sebesség. Míg egy hagyományos DM kampány több hónap alatt fut le, egy tipikus email kampány 3-4 nap alatt lezajlik, ebből a csúcsidőszak általában az első 24 órára esik. (Mindebből következik, hogy a kampányhoz kapcsolódó web oldalaknak, illetve az ügyfeleket kiszolgáló call centernek fel kell készülnie erre a rendkívüli forgalomra.)

A marketing emailek készítésének számos fortélya van. Az egyik legfontosabb, hogy a levél feladójának és tárgyának meg kell győzni a címzettet, hogy egy általa kért információról, nem pedig kéretlen levélről van szó. Azzal, hogy a címzett nem törli, hanem kinyitja a levelet, még csak az első akadályt küzdötte le a feladó. Nagyon fontos, hogy az üzenet ne legyen túl hosszú. Egy hagyományos DM akcióban kiküldött 20 oldalas színes katalógus elfogadott terjedelemnek számít. Egy az átlagos képernyő méretét lényegesen meghaladó, képekkel és Flash animációkkal telezsúfolt, modemes internet kapcsolaton keresztül az örökkévalóságig letöltődő marketing email megbocsáthatatlan tapintatlanságnak számít.

A marketing emailnek tehát csak a legszükségesebb információkat kell tartalmaznia, hiszen a termék, szolgáltatás iránt érdeklődő címzett innen közvetlenül eljuthat a megfelelő, kellő részleteket is tartalmazó (esetleg megrendeléseket is bonyolító) honlapra. Ha ilyen nincsen (jelentősen gyengíti az akciót) akkor a levélnek legalább email küldési lehetőséget tartalmaznia kell.

Sok akció során elhanyagolják, pedig rendkívül fontos a bejövő levelek elemzése. Ezek egy részében további információkat kérnek, mások leiratkoznának, de ide tartoznak a kézbesíthetetlen, "visszapattanó" levelek.

Mindez csak néhány kiragadott példa. Az email marketingnek is számtalan olyan apró trükkje van, melyek elsajátításához hosszabb idő (és néhány kudarc) szükséges. Akinek ez nem tűnik járható útnak, akár szakemberhez is fordulhat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.