<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az UPC Magyarország Kft. a fogyasztók által befizetett papír alapú számladíjat az összes előfizető számára a soron következő számlán külön kérés nélkül, automatikusan jóváírja - közölte a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) pénteken.

A szövetség júliusban indított eljárást a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, mivel az UPC Magyarország Kft. arról tájékoztatta levélben azokat az előfizetőit, akik papír alapú számlákon és nem elektronikusan fizetnek, hogy július 11-től havonta többletköltségként 96 forintot kell fizetniük, amennyiben nem térnek át az elektronikus díjfizetésre.

A szövetség szerint a számla kiállítása a szolgáltatás elválaszthatatlan része, amelyért külön költséget nem lehet felszámítani a fogyasztóknak. Emellett ez - a FEOSZ álláspontja szerint - a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat hátrányosan megkülönböztette a papír alapú számlázási rendszert választókat az elektronikus számlázási rendszer mellett döntő fogyasztókkal szemben.

Az UPC Magyarország Kft. a napokban arról tájékoztatta a szövetséget, hogy augusztus 1-i hatállyal visszavonta a papír alapú számladíj bevezetését előíró rendelkezését, és azt valamennyi szolgáltatásának Általános Szerződési Feltételeiből is törölte.

Mivel az UPC Magyarország Kft. a papír alapú számladíjra vonatkozó előírásait rövid időn belül visszavonta és megoldást talált arra, hogy a fogyasztók automatikusan visszakapják az így befizetett összeget, a szövetség reméli, hogy ez példaértékű lesz a hasonló gyakorlatot folytató szervezetek számára.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.