1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A Volvo után a Scania is a teherautópiac fellendüléséről számolt be hétfőn: a megrendelések, a kiszállítások egyaránt növekedtek a harmadik negyedévben, amint nőtt a társaság bevétele és profitja is.

Az adózott eredmény 2,31 milliárd svéd koronára emelkedett a szeptemberrel zárult három hónapban az egy évvel korábbi 278 milliót követően. Elemzők 2,10 milliárdot vártak. A bevétel 18,56 milliárd koronára nőtt 13,43 milliárdról.

Az európai teherautógyártók elsősorban a feltörekvő országokban érzékelik a kereslet élénkülését, de Európában is egyre jobban megy az üzlet a tavalyi gyengélkedés után.

A Volvo már az egymást követő harmadik negyedévben tudott nyereséget felmutatni a társaság pénteken publikált adatai szerint: az adózott eredmény 2,81 milliárd svéd korona volt a szeptemberrel végződött negyedévben, míg egy évvel korábban majdnem ugyanennyi volt a veszteség. Elemzők 2,42 milliárdot vártak. A bevétel 32 százalékkal 64 milliárd koronára emelkedett.

A világ elsőszámú teherautógyártója, a német Daimler csütörtökön jelent.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!