1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Európa két újabb nagybankja tervez költségcsökkentő lépéseket. A Deutsche Bank eszközértékesítéseket, a Royal Bank of Scotland pedig elbocsátásokat tervez.

A német büszkeség

A Deutsche Bank vezetősége úgy döntött, hogy folytatja az eszközeladásokat, hivatkozik meg nem nevezett forrásokra a Bloomberg. A források szerint több, mint két tucat lehetséges vásárló tett ajánlatot eddig, egyesek közülük az eladásra kerülő eszközöket 1,5-2,5 milliárd euróra taksálják.

A brit büszkeség

Nagy-Britannia legnagyobb állami bankja, a Royal Bank of Scotland (RBS) 4800 fős leépítésre készül, ebből 3500 főt a bank befektetési osztályáról. Emellett a bank bezárhatja, vagy eladhatja többek között részvényügyletekkel és vállalati ügynökségi tevékenységgel foglalkozó veszteséges osztályait is. Indoklásképpen az RBS az új országos banki szabályozást és a volatilis piacokat adta meg.

A pénzintézetek tavaly mintegy 200 ezer főt építettek le, 2010-ben 58 ezret, 2009-ben pedig 174 ezret. Korábban megírtuk, hogy komolyabb leépítéseket tervez többek között a Morgan Stanley, a Credit Agricole, a Citigroup, a Crédit Suisse és a HSBC is.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!