<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A listán ott van Bill Gates és Mark Zuckerberg is, de még csak dobogóra se kerültek.

A Business Insider gondolt egyet, és rövid videóban összeszedte a top 7 a milliárdosot, akik 2016-ban a legtöbb pénzt csinálták. A képsorhoz a Bloomberg dollármilliárdos-listáját használták fel. A képsort itt lehet megtekinteni. Szóval ők azok:

A hetedik helyen az LVMH vezető luxuscég fejese, Brenard Arnault szégyenkezik, akinek tavaly a 33,2 milliárdos nettó vagyonát csak 6,8 milliárd dollárral sikerült megfejelnie. Még így is ő Franciaország leggazdagabb embere.

Azt hinnénk, Jack Ma óriásit szakított az Alibaba online piacterével, de 8,4 milliárd dolláros nyeresége ezen a listán csak a nagyon égő hatodik helyre volt elég. Azért ő Kína leggazdagabb embere 35,7 milliárdos nettó vagyonnal.

Ötödik helyre szorult a régi motoros Bill Gates, aki 10,6 milliárdot gereblyézett össze. A Microsoft társalapítója állandóan ott van az élbolyban, ha - nem az ország, hanem - a világ leggazdagabb emberét keresik. Jelenleg ő az, 85,2 milliárd dollárjával.

Negyedik Mark Zuckerberg, a Facebook társalapítója, egy szép fehér puli büszke tulajdonosa (magyar siker!). A közösségi média Don Corleonéja 11,1 milliárdos plusszal zárt tavaly, így összességében 58,5 milliárd dollárja van.

Warren Buffett részvénybefektető a harmadik helyen végzett 13,1 milliárd plusszal. Portfóliójában ott van a Coca-Cola és az American Express is, összvagyona 77,2 milliárd, és ezzel most a világ második leggazdagabb embere.

Az ezüstérem Jeff Bezosé, aki 21,9 milliárd dollárt keresett, így most 73,1 milliárdja van. Bezos az Amazon.com alapítója (neki egyébként hamarosan még több pénz ütheti a markát, az online hirdetési piac letarolásával).

A győztes pedig Wang Wei, aki tavaly 22,7 milliárd dollárt keresett. Neki már csak azért is elég jó év volt a 2016-os, mert összvagyona így lett 26,5 milliárd, azaz 3,8-ról küzdötte fel magát. Titka nem a kaparós sorsjegy volt, hanem Kína legnagyobb csomagszállítója, az S. F. Express, melynek ő az alapítója.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.