2013. február 5. 14:55

Megkezdődött a Magyar Posta Zrt. kézbesítési rendszerének fejlesztése, a Hibrid Kézbesítési és Konverziós Rendszer című projekt megvalósítása az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban (EKOP) 3,25 milliárd forint európai uniós támogatással - közölte a társaság kedden.

A beruházás alapvető célja olyan postai szolgáltatás kialakítása 2014. január 1-jétől, amely biztosítja az elektronikus ügyintézés lehetőségét is a papíralapú mellett például a hatóság és az ügyfél között.

A Magyar Posta közleményében hangsúlyozza, a fejlesztéssel olyan hiteles kézbesítési szolgáltatásokat alakítanak ki, amelyek lehetővé teszik, hogy az ügyfelek a közigazgatási eljárási folyamatban a küldeményeket hitelesen juttassák el akár elektronikus, akár hagyományos módon, garantálva a szükséges bizonyító erőt.

A kézbesítési projekt igazodik a posta Agora projektjéhez, amely szintén az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban valósul meg, és célja mintegy negyven kistelepülés postahelyén ügyintézési pontok létesítése, az ügyfélközpontú szolgáltatások bővítése - közölte a Magyar Posta Zrt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.