2010. július 10. 06:59

Fellegi Tamást nevezte ki a miniszterelnök a magyar–orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá - derül ki a legújabb Magyar Közlönyből.

A kormányfő a Magyar Köztársaságnak az Oroszországi Föderációval fennálló gazdasági kapcsolatai elősegítésére – 2010. július 12. napjával kezdődően kétéves időtartamra – Fellegi Tamást kormánybiztossá nevezi ki.

A döntésről szóló kormányhatározat szerint a kormánybiztos feladatkörében ellátja a Magyar–Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság magyar tagozatának elnöki feladatait. A magyar–orosz gazdasági együttműködés bővítésére és intenzitásának növelésére irányuló intézkedéseket kezdeményez, továbbá összehangolja továbbá a magyar gazdasági döntéshozók, kormányzati intézmények, szakmai és üzleti szövetségek, kamarák, regionális és helyi szervek közötti, a magyar–orosz gazdasági kapcsolatokra vonatkozó információcserét.

A kormánybiztos munkáját titkárság segíti, amelynek elhelyezéséről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megállapodást köt.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.