1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Samsung dél-koreai műszaki óriás hatodik vezetőjét mondták ki bűnösnek, amiért memóriachipek áraiban állapodott meg külföldi vállalatokkal. A koreai menedzsert 14 hónapos börtönbüntetéssel sújtották.

A koreai Il Ung Kimnek 14 hónapot kell letöltenie egy amerikai börtönben. Ez a leghosszabb börtönbüntetés, amit egy külföldi vezető kapott kartellezésért az Egyesült Államokban - tudta meg az AFP.

Kimnek, aki helyettes marketingvezető a memóriachipekkel foglalkozó divíziónál, 250 ezer dollár kártérítést kell fizetnie a börtönbüntetésen felül.

Kimet számos társával együtt még 2006 októberében vádolták meg azzal, hogy megegyeztek a DRAM-chipek árában személyiszámítógép-gyártó cégekkel, és így próbáltak előnyt szerezni a piacon.

Nem ez az első kartelleset, amely a Samsungot érinti, még 2005 novemberében háromszázmilllió dollárt kellett fizetni a cégnek egy hasonló ügy miatt.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!