<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

17-18 milliárd forint kártérítést kell fizetnie a magyar államnak a kanadai Airport Development Corporationnek (ADC) egy most született bírósági döntés nyomán - jelentette be Veres János pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten a kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

A miniszter közölte, hogy a hivatalos végzés még nincs a kormány kezében, de papír van a döntésről. A kártérítés összege 74 millió dollár plusz a perköltségek, ezt a kormány a 30 napos határidőn belül kiegyenlíti - mondta a miniszter. A forrás a költségvetésben a függő ügyekre képzett tartalék.

A Ferihegyi repülőtér 2/B termináljának üzemeltetési jogát korábban a kanadai érdekeltségű Ferihegyi Utasterminál Fejlesztő Kft. (FUF) kapta meg, amely az ADC és az akkori költségvetési intézmény, a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság (LRI) közös cége. Az Orbán-kormány egy rendelettel 2002 januárjától a repülőtér üzemeltetését az erre alapított Budapest Airport Rt.-re ruházta át. Ugyanakkor egyoldalúan felmondta a szerződést a FUF Kft.-vel.

Veres János elmondta, hogy több per folyik a FUF Kft.-vel kapcsolatban, de az összeget tekintve ezek együttes értéke nem éri el a most lezárult per kártérítési összegét.

MTI/Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:

Ferihegy helyett vidékre repülne a Wizz Air
Német kézbe kerülhet Ferihegy
Tizenkét millió utasa lehet Ferihegynek 2011-re

hirdetés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.