2009. június 25. 08:01

A kiadó vezérigazgatója megvétózta Réti Pál mandátumának meghosszabbítását, mivel véleménye szerint a gazdasági válság miatt új programot kell kidolgoznia a szerkesztőségnek.

Megvétózta Réti Pál, a Heti Világgazdaság (HVG) című hetilap főszerkesztője mandátumának meghosszabbítását a kiadó vezérigazgatója. Ezért a szerdai döntés után szeptember 30-án újabb főszerkesztő-választást tart a szerkesztőség, olvasható a hvg.hu-n publikált közleményben.

Az új választásra azért van szükség, mert a kiadó vezérigazgatója a HVG alapszabályában biztosított vétójogával élt. "A vétó annak érdekében történt, hogy a gazdasági válság miatt megváltozott piaci viszonyokra a szerkesztőség új programot dolgozzon ki."

A 30 éves, a hírmagazinok között továbbra is piacvezető HVG-t az elmúlt hónapokban – a többi nemzetközi és hazai sajtótermékhez hasonlóan – az olvasói és a hirdetési piacon is érzékeny veszteségek érték.

Ez indokolja az elmúlt évek gyakorlatától eltérő döntést. A kiadó és a szerkesztőség közös elhatározása szerint a lapot az új program elkészüléséig Réti Pál vezeti, aki négy éve áll a lap élén.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés