TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Január 1-ével Görögország csatlakozott az egységes európai valutát használó országokhoz.

Menedzsmenfórum

Immár 12 tagja van az eurózónának, lakossága pedig meghaladja a 300 millió főt, miután Görögország csatlakozhatott az egységes európai valutát használó országokhoz. Így az EU-tagok közül most már csak Nagy-Britannia, Svédország és Dánia nem tagja az eurózónának.

Január 1-én rögzítették a drachmát az euróval szemben, az átváltási arány 340,75 drachma/euró. Ez természetesen csak 2002. február 28-ig áll fenn, amikor mind a drachma, mind a többi 11 tagország nemzeti valutája megszünik, és ekkortól kizárólag az euró lesz forgalomban, mint hivatalos fizetőeszköz.

Érdemes megjegyezni, hogy a görögök nem önszántukból késtek egy évet az euróhoz való csatlakozással, hanem azért, mert az euró létrejöttekor nem volt képes teljesíteni a feltételeket. Elsősorban inflációs téren van még mindíg behoznivalója Görögországnak, hiszen noha sokat szelidült a pénzromlás üteme az elmúlt években, még mindíg erősen az EU átlaga felett van.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.