2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A BP Plc. brit olajipari konszern első negyedéves nyeresége két százalékkal csökkent a mexikói-öböli olajömlés pénzügyi következményei miatt.

A BP olajkitermelése 11 százalékkal csökkent a negyedévben az előző évihez képest, mivel olajmezőket volt kénytelen értékesíteni kártérítési költségeinek finanszírozásához.

A termeléscsökkenés és az olajömlés költségeinek hatását nem tudta ellentételezni az olajár 38 százalékos emelkedése és a finomítók haszonkulcsának megháromszorozódása sem. Az utóbbi két tényező egyébként az egész olajipari szektorban rekord eredményekre engedne következtetni.

A BP az idei első negyedévben az előző évi 5,6 milliárd dollárnál 2 százalékkal alacsonyabb, 5,481 milliárd dollár üzleti eredményt, az olajiparban RCOP-nek (Replacement Cost Operating Profit) nevezett eredményt ért el. (Az RCOP eredményszámítási metódus kiiktatja a beszámolási periódusban bekövetkezett áringadozásokat, összehasonlíthatóvá teszi az eredményt.)

Egyszeri tételek nélkül a BP üzleti eredménye 5,37 milliárd dollár, szemben az Reuters felmérése szerint 5,70 milliárd dolláros elemzői várakozásokkal.

Összehasonlításképpen a Royal Dutch Shell Plc. esetében az RCOP 22 százalékkal, az Exxon Mobilnál 59 százalékkal emelkedett az első negyedévben.

A negyedév folyamán 400 millió költsége keletkezett BP-nek a mexikói-öböli olajkatasztrófával összefüggésben, ami 41,3 milliárd dollárra emelte a teljes költséget.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!