TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A BP Plc. brit olajipari konszern első negyedéves nyeresége két százalékkal csökkent a mexikói-öböli olajömlés pénzügyi következményei miatt.

A BP olajkitermelése 11 százalékkal csökkent a negyedévben az előző évihez képest, mivel olajmezőket volt kénytelen értékesíteni kártérítési költségeinek finanszírozásához.

A termeléscsökkenés és az olajömlés költségeinek hatását nem tudta ellentételezni az olajár 38 százalékos emelkedése és a finomítók haszonkulcsának megháromszorozódása sem. Az utóbbi két tényező egyébként az egész olajipari szektorban rekord eredményekre engedne következtetni.

A BP az idei első negyedévben az előző évi 5,6 milliárd dollárnál 2 százalékkal alacsonyabb, 5,481 milliárd dollár üzleti eredményt, az olajiparban RCOP-nek (Replacement Cost Operating Profit) nevezett eredményt ért el. (Az RCOP eredményszámítási metódus kiiktatja a beszámolási periódusban bekövetkezett áringadozásokat, összehasonlíthatóvá teszi az eredményt.)

Egyszeri tételek nélkül a BP üzleti eredménye 5,37 milliárd dollár, szemben az Reuters felmérése szerint 5,70 milliárd dolláros elemzői várakozásokkal.

Összehasonlításképpen a Royal Dutch Shell Plc. esetében az RCOP 22 százalékkal, az Exxon Mobilnál 59 százalékkal emelkedett az első negyedévben.

A negyedév folyamán 400 millió költsége keletkezett BP-nek a mexikói-öböli olajkatasztrófával összefüggésben, ami 41,3 milliárd dollárra emelte a teljes költséget.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.