TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Sulinet Expressz program célja technikai oldalról biztosítani, hogy a magyar közoktatás a XXI. századba léphessen; a programot Magyar Bálint oktatási miniszter indította útjára az Educatio 2002 nemzetközi oktatási szakkiállításon.

Magyar Bálint programindítójában elmondta: az elektronikus írásbeliség lehetővé teszi a diákok problémafeltáró, -megoldó, a kérdéseket autonóm módon megválaszoló és bemutató gondolkodásmódjának kialakulását.

A miniszter elmondása szerint a Sulinet Expressz segítségével szeretnék elérni, hogy 2004-2005-re minden oktatási intézmény a világhálóra kapcsolódjon a jelenleginél nagyobb sávszélességgel; valamint 300 határon túli magyar iskolának és kulturális intézménynek is biztosítsák az internet-hozzáférést. Célunk, hogy 2006-ig minden ötödik középiskolásra és minden tizedik általános iskolásra jusson egy számítógép, ehhez évente 20-30 ezer számítógépet kell bejuttatnunk az oktatás rendszerébe - tette hozzá Magyar Bálint.

Szólt arról is, hogy az adótörvény-módosítás eredményeként a pedagógusok, egyetemi vagy főiskolai oktatók és hallgatók, illetve tanulót vagy hallgatót nevelők számítógép-vásárlás, lízingelés vagy bérlet esetén 60 ezer forintot leírhatnak adójukból.

Akik a Sulinet Expressz keretén belül számítógéphez jutnak ingyenes továbbképzésben vehetnek részt, ugyanis a Sulinet Expressz állja a pedagógusok és végzős középiskolások számítógép-kezelési vizsgájának költségét.

Magyar Bálint szólt arról is, hogy a tervek szerint 2006-tól a kötelező informatika oktatás kezdete az 5. osztályban lesz, a jelenleg érvényes 7. osztály helyett. Az oktatási miniszter szerint a Sulinet Expressz egyik célja, hogy a digitális információhordozók bekerüljenek az oktatás fő áramába, ezért a program keretében felgyorsul a digitális tananyag-fejlesztési program, és elindul az e-learning program is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.