2017. április 10. 07:22

Újabb rádió kerülhet kormányközeli kézbe.

Habony Árpád és üzleti köre ajánlatot tett a Sláger FM-re, írja az Magyar Nemzet. Egyelőre viszont nem sikerült behúzniuk a leghallgatottabb budapesti kereskedelmi adót, mert túl keveset ajánlottak érte. A csatornát működtető nagyváradi Tematic Media Group Kft. cég tulajdonosa, Radu Morar azt nyilatkozta a lapnak, hogy egyelőre nincs napirenden a rádió eladása, de mindig van az a pénz, amiért bármi eladó. De ez még nem az a pénz volt.

A Sláger FM és Habony közeledésére utal az is, hogy a rádió nagyjából egy hónapja ágazati szakértők nem kis meglepetésére hirtelen sales house-t váltott. Korábban a Trimedia Kft. értékesítette a kereskedelmi csatorna reklámidejét, melynek a tulajdonosi köre megyegyezik a rádióéval, most viszont már a Radio Sales House Kft. a partnerük, mely ezer szállal kötődik Habony Árpádhoz.

A cég egyik tulajdonosa az ország legnagyobb tévés értékesítőháza, az Atmedia Kft., melyet decemberben vett meg Tombor András, akit legtöbbször Habony hitelezőjeként emlegetnek, miután a miniszterelnöki tanácsadó NAV-vizsgálata során kiderült: 20 millió forintot adott neki kölcsön a vállalkozó. A vállalat másik tulajdonosa mögött pedig Csetényi Csaba üzleti köre áll. Csetényi Rogán Antal Pasa-parki szomszédjaként vált ismertté, attól fogva senkit sem lep meg, hogy a közbeszerzéseken ő is sikert sikerre halmoz.

A Sláger FM megkörnyékezése egyébként szépen kiegészíti a vidéki rádiópiac Andy Vajna-féle letarolását.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.