2011. augusztus 19. 10:07

A világ legnagyobb PC-gyártója, a Hewlett Packard bejelentette, hogy a jövőben nem gyártana többet számítógépeket.

A cég borzalmas 2011 második féléves eredményei, 32,1-32,5 milliárd dolláros bevétele elmaradt az elemzők által várt 34 milliárdtól, ami azzal magyarázható, hogy jelentősen visszaesett a PC-k iránti kereslet. A felvevő piac a táblagépeket és a laptopokat részesíti előnyben, de a HP mindkettőben megbukott.

Emiatt a HP eladná a komplett személyiszámítógép-gyártó részlegét követve a másik ex-nagyágyú, az IBM példáját, amely cég évekkel ezelőtt szabadult meg a sajátjától a Lenovo örömére. 

Írány a szoftveripar

Az 1990-es években a PC piacra berobbanó cég, ezentúl a szofteverekre és informatikai szolgáltatásokra koncentrálna. A szoftverpiacon olyan cégek felvásárlására készünek, mint az Autonomy, ami egy közösségi médiában kereső szoftvertfejlesztő cég.

A Dow komponensek közül a HP papírja estek a harmadik legnagyobb mértékben csütörtökön, 1,88 dollárt, ami 5,99 százalékot jelent.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.