2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A kínai piac gyengélkedése miatt kissé lassultak a Volvo eladásai, de az amerikaiak „mentették” a számokat hála a közel 5 méteres XC90 SUV-nak.

Tovább lassultak a Volvo globális eladásai augusztusban: a júniusi 7,9 és a júniusi 4,6 százalék után csak 3,2 százalékkal adtak el több autót.

A visszafogottabb teljesítmény mögött a kínai piac gyengélkedése áll, amely egyébként szinte minden autógyárat sújt, nem csak a Volvót. Kínában augusztusban 10 százalékkal adtak el kevesebb autót éves bázison.

Ezzel szemben Amerika szárnyalt, az eladások 18,3 százalékkal nőttek, amely az új XC 90 érkezésének tudható be. Persze a terepjárót Európában is keresik, bár augusztusban a Svédországon kívüli nyugat-európai piacokon csak 1,9 százalékos volt a növekedés. Persze itt a bázis is magasabb, hiszen a cég eladásainak közel 40 százalékát ez a régió adja. Svédországban egyébként 19,2 százalékkal nőtt a cég a nyár végén, a világ többi részén 2,3 százalékos volt a visszaesés.

Kattintásra galéria nyílik!

Az első 8 hónap adatait nézve a cég 2 százalékos pluszban van és átlépték a 300 ezres határt.

Bejött a terepjáró-biznisz

Ahogy azt már az egy hónappal ezelőtti adatok ismeretében is megállapítottuk, idén szinte csak a terepjárók tudtak növekedést produkálni a cégnél. Bár most augusztusban az alsó-közép kategóriás V40 és a nagy kombi V70 eladásai is nőttek, az első 8 hónap adatai – amelyeket a táblázat is mutat – azt igazolják, hogy inkább csak a SUV-okből kell több az embereknek. A kivételek közé tartozik a kínai piacon kedvelt S60L, amely egy hosszított tengelytávú változatot jelent. A modell augusztusi adata (-17,3 százalék) ugyanakkor arra enged következtetni, hogy ez is elvérzik majd az év hátralévő részében.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!