TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Lovarda és lovas stadion éktelenkedik majd a Szalajka-völgy bejáratánál.

Óriási betonszarkofág csúfítja majd el a Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy bejáratát Mészáros Lőrincnek köszönhetően, írja az Index.

(MTI)

Az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelyéhez az Állami Ménesgazdaság, vagyis egy lovarda és egy lovas stadion épül. A fejlesztésre az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad a Mészáros és Mészáros Kft-vel és az Euro Campus Kft-vel szerződött, az eredetileg becsült 4,6 milliárd forint helyett végül 6,2 milliárdért.

Az objektumok most már kezdenek formát ölteni, a környezet és a kilátás kárára. A stadion ugyanis nem egy sima lovaspálya lesz nézőtérrel, hanem egy háromfalú betonteknő, melyhez hasonló léptékű parkolót is kialakítanak, ezért pedig egy nagyobb területen ki is irtották a fákat és egyéb növényzetet, és a hűlt helyüket lebetonozták. A Szalajka-völgy erősen megcsúnyult bejáratáról az Index cikkében látható olvasói fotó, illetve a 444-nek is beküldtek egészen szomorú képeket.

A lovasstadiont korábban Bozsik József, a lovasszövetség korábbi kapitánya kritizálta, aki nem értette, hogy miért kell egy ekkora stadiont egy ilyen kicsi és nehezen megközelíthető településre vinni, miért nem lehet Kecskeméten felhúzni. Bozsikot ezután hamar le is váltották, és a kapitányi poszt mellett elvették tőle az utánpótlásnevelést is.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.