2017. április 17. 08:37

Pósfai Gábor ceo szerint ha viszket a miniszterelnök tenyere, akkor mossa meg, és nyújtsa oda felebarátainak.

"Viszket a tenyered? Mosd meg és nyújtsd oda Felebarátodnak. Ha már Húsvét van"


- üzeni Pósfai Gábor, a Decathlon magyarországi ügyvezetője Orbán Viktornak Facebook-posztban, a miniszterelnök húsvéti rádióinterjújára reagálva, melyben Orbán arról beszélt, hogy az elmúlt időszak tüntetéseitől még a békés és derék keresztény embereknek is viszket a tenyere.

„Abba most ne menjünk bele, hogy én keresztény emberként akár ezt ki is kérhetném magamnak és számonkérhetném rajta a Tízparancsolat különböző pontjait, különös tekintettel a VII., VIII. és X. pontra. De a legfőbb bajom inkább az, hogy aljasul megint előjön az uszítás, a magyar emberek tudatos egymással szembe fordítása, az „amit szabad nekünk, azt másoknak nem” effektus.”

Pósfai, aki saját bevallása szerint mindig jobbra szavazott, azt mondja, nem fél megosztani a gondolatait, elutasítja az öncenzúrát, mely újabban mindenhová beeszi magát. Azt is hozzáteszi, hogy náluk semmi baj nem lehet abból, ha bármely dolgozója másként gondolkodik a világról, mint ő.

„Azért még lehet más is normális, hogy nem ugyanazt gondolja, amit én. Azért még dolgozhatunk együtt sikeresen, mert pont a sokszínűség, a sok különböző vélemény viszi előre a világot. Jobb helyeken.”

Az ügyvezető lesújtó véleményt fogalmaz meg a kormány örökké háborús retorikájáról:

„Csak egy vélemény lehet helyes. Csak nekünk lehet igazunk. Mindig háborúzni kell. Elmúltnyolcév, magánnyugdíjpénztárak, Gyurcsány, Bajnai, kizsákmányoló multik, migránsok, EU, Simicska, Brüsszel, Soros – állítsunk meg mindenkit, mindenki ellenünk van! Mindig más a hibás. És közben embereket, barátokat, családokat fordítanak egymás ellen a demagóg, sokszor teljesen alaptalan és értelmetlen érvrendszerükkel. Magyarországon mindig is hiányzott a normális vitakultúra, de az „elmúlthétév” még a csíráit is megszüntette, elkezdte teljesen elbutítani az embereket. Mert vitázni veszélyes. Ahhoz kellenének kellően alátámasztott érvek. Ahhoz tisztelni kellene a másikat. És az poiltikailag nem lenne olyan kifizetődő. Miért nem lehet normálisan leülni egymással? Ha erősödik egy ellenvélemény (netadó, vasárnapi zárvatartás, olimpia stb), akkor gyorsan levesszük napirendről. Miközben ezekből több olyan téma is volt, amiről lett volna értelme vitatkozni, átbeszélni. Ugyanez igaz a migránshelyzetre is. Valódi probléma, de nem normálisan beszélünk róla, hanem háborús, rövid távú politikai érdekeket szolgáló kontextusba helyezve.”

forrás: Facebook

A rendszer pedig szerinte vizet prédikál, de bort iszik:

„Tüntetni, akkor lehet, ha azt a Békemenet csinálja. Újságot akkor lehet csinálni, ha az azt írja, amit mi akarunk. Az a jó keresztény (definíciószerűen), aki ránk szavaz. Az iskola legyen egyféle, ne gondolkodjon ott senki. A multi az akkor jó, ha munkahelyet teremt, de majd megmondjuk, hogy azt hogyan tegye. A szerencsejáték csak akkor veszélyes, ha nem mi szedjük belőle a hasznot. A bankok kizsákmányolóak, persze csak akkor ha nem államiak. Az átláthatóság fontos, kivéve közbeszerzéseknél és az állami szerveknél. A dohányzás káros, persze csak akkor nem, ha ebből is mi húzunk hasznot. Sorolhatnám nagyon sokáig.”

Végül arról ír, hogy a széthúzás helyett össze kellene tartani.

„El kéne kezdeni építeni valami normális társadalmat. Együtt. És utóbbi nem egy politikai párt neve ebben a mondatban, hanem utalás arra, hogy szétszakadva, egymásra fújva, egymást hergelve ez nem fog menni. Sőt: társadalmi katasztrófához vezet majd”.

Nem sűrűn történik olyan, hogy az üzleti világ egyik prominens képviselője tisztán politikai témában így megnyilvánul. A Decathlonnak egyébként is eseménydúsra sikerült a húsvéti időszak. Bénáztak egy nagyot, de ügyes marketinghúzással remekül kezelték a helyzetet, és még szorosabbra fűzték a vásárlókkal a kapcsolatot. Itt viszont Pósfai pont a mozgósított vásárlók egy részének szimpátiáját kockáztatja, de úgy tűnik, van úgy, hogy ennél fontosabb egy határozott kiállás. De a semmi sem fekete-fehér jegyében azt se felejtsük el, hogy a kormány még a hónap végéig át akarja nyomni az áruházláncokat szívató törvényt, így akár ez is szerepet játszhatott abban, hogy az ügyvezető megírta a posztját.

mfor.hu