TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Hetente megjelenő sorozatunkban ez alkalommal a Cisco Systems és a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatóját kérdeztük meg három aktuális kérdésről: a növekvő minimálbérekről, a céges adományokról és az év végi vállalati működésről. Harmadik megszólalónk válaszai lapzártánkig nem érkeztek meg.

Leáll-e az élet decemberben a vállalatoknál?

A vállalatok egy részénél már november végén, december elején nem történnek érdemi gazdasági döntések. Saját tapasztalatai szerint meddig tart a gazdasági év, illetve mekkora kárt okozhat a korai évzárás?

Budafoki Róbert:

- Tapasztalataim szerint azok a cégek, ahol negyedéves, havi vagy akár heti szinten mérik a teljesítményt, a forgalmi mutatókat, nem engedhetnek meg maguknak ilyen "holtszezont". A cél, hogy a vállalatok folyamatos, egyenletes teljesítményt tudjanak nyújtani - ahogy egy négyütemű motornál is minden fázisnak megvan a maga szerepe abban, hogy a gépezet folyamatosan haladni tudjon.

Vityi Péter:

- Magyarországon jelenleg a pénzügyi év és a gazdasági év egybe esik. Azzal nem értek egyet, hogy az év vége felé nem születnek érdemi döntések, hiszen a vállalatok ekkor készítik el új üzleti terveiket, amely nem más, mint komoly üzleti döntések sorozata. Ha a pénzügyi év és a naptári év jobban elválna egymástól, akkor nem lenne ekkorra hullámzás a beszerzések időzítésében, és az egész rendszer hatékonyabb lenne. A fejlettebb gazdaságok esetében ez így működik.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.