2p

Hetente megjelenő sorozatunkban ez alkalommal a Cisco Systems és a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatóját kérdeztük meg három aktuális kérdésről: a növekvő minimálbérekről, a céges adományokról és az év végi vállalati működésről. Harmadik megszólalónk válaszai lapzártánkig nem érkeztek meg.

Leáll-e az élet decemberben a vállalatoknál?

A vállalatok egy részénél már november végén, december elején nem történnek érdemi gazdasági döntések. Saját tapasztalatai szerint meddig tart a gazdasági év, illetve mekkora kárt okozhat a korai évzárás?

Budafoki Róbert:

- Tapasztalataim szerint azok a cégek, ahol negyedéves, havi vagy akár heti szinten mérik a teljesítményt, a forgalmi mutatókat, nem engedhetnek meg maguknak ilyen "holtszezont". A cél, hogy a vállalatok folyamatos, egyenletes teljesítményt tudjanak nyújtani - ahogy egy négyütemű motornál is minden fázisnak megvan a maga szerepe abban, hogy a gépezet folyamatosan haladni tudjon.

Vityi Péter:

- Magyarországon jelenleg a pénzügyi év és a gazdasági év egybe esik. Azzal nem értek egyet, hogy az év vége felé nem születnek érdemi döntések, hiszen a vállalatok ekkor készítik el új üzleti terveiket, amely nem más, mint komoly üzleti döntések sorozata. Ha a pénzügyi év és a naptári év jobban elválna egymástól, akkor nem lenne ekkorra hullámzás a beszerzések időzítésében, és az egész rendszer hatékonyabb lenne. A fejlettebb gazdaságok esetében ez így működik.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!